Sista omgången i Allsvenskan är här!

Allsvenskan är i sitt slutskede och vi har endast två avgörande omgångar kvar att följa. Ska Djurgårdens IF lyckas hålla undan in i det sista och ta hem guldet för första gången sedan 2005. Kanske kan de lyckas komma tillbaks till forna dar. Bakom sig är jakten i full gång, och de jagas av två lag som har räckhåll, vi hittar Hammarby samt Malmö jagandes därbak med 62 pinnar, det vill säga 3 poäng bakom serieledarna. Det är alltså spänning in i det sista. Kommer Djurgården vinna sin sista match och gå segrande ur ligan eller tar något av de andra 2 storstadslagen över?

Hur ser de sista omgångarna ut?

Inför den sista omgången har vi några riktigt spännande kamper att vänta. Vi såg både Hammarby och Malmö ta vara på sina näst sista matcher för att hänga på Djurgården i toppen. Hammarby vann borta mot Östersund för att hålla avståndet nere medans vi såg Malmö i en avgörande match vinna mot AIK med stabila 2-0 på hemmaplan. Det kan bli 2 mål som kan avgöra Allsvenskan om Djurgården skulle att komma att förlora sista matchen mot Norrköping.

På Tele2 Arena kunde vi serieettan Djurgården vinna säkert med 3-0 hemma mot Örebro inför nästintill 29000 på läktaren, med publiken i ryggen kunde de enkelt hålla undan och göra 3 viktiga kassar.

Spelmarknader sista omgången av Allsvenskan 2019 med grymma odds

Inför den sista omgången ser vi att Djurgården är favoriter till att ta hem guldet. Vi hittar odds för SM-guld enligt följande:

Klarar Djurgården 1 poäng mot Norrköping eller förlorar de på mållinjen?

Inför den sista omgången i årets upplaga av Allsvenskan är spänningen ännu enorm, kan DIF bärga 1 poäng på bortaplan mot Norrköping och ta hem guldet på så vis? Det är nästan ett derby med två närliggande städer som historiskt sett haft många bra duster sinsemellan, senaste 5 matcherna har slutat med 4 oavgjorda. Norrköping kommer till matchen med riktigt bra form, man har inte förlorat på 7 matcher sedan man mötte Malmö. Det är alltså en riktigt svår match för favoriterna Djurgården som även dem är i bra form, 1 poäng krävs och de kommer garanterat att gå för minst 1 poäng och guld. Detta kan bli den mest spännande matchen i omgången.

Vi har i sista omgången alltså 3 matcher som alla kan bli avgörande, vi får se Hammarby ta sig an seriesexan Häcken på hemmaplan i sin sista match på säsongen. Med supporternas backning kan vi förvänta oss ett taggat Bajen som kommer att göra allt för att gå vinnandes ur denna match, gärna med ett par mål till godo då målskillnaden kan bli det som avgör.

I den tredje avgörande matchen kan vi se Örebro ta emot Malmö på hemmaplan, det kommer att bli en tuff hemmamatch för Örebro som inte har något att spela för, Malmö däremot har allt att vinna, med bättre målskillnad behöver de endast ta hem denna match och Djurgården förlora för att de ska stå segrande i ligan, förutsatt att Hammarby inte har ett riktigt målkalas och vinner med 2 mål mer i marginal än Malmö vinner (det vill säga om båda lagen går segrande ur sina matcher).

Målskillnaden kan avgöra Allsvenskan 2019 vinnaren

Som ni kan läsa är det sjukt jämnt inför de sista matcherna! Djurgården har ett övertag på 3 poäng men avslutar med den svåraste matchen i våra ögon när de möter Norrköping på bortaplan i sista omgången. Skulle det bli så att 3 lag hamnar på samma poäng avgör målskillnaden vem som tar hem det, vi ser där att serieledarna har en målskillnad på +34 inför matchen mot Norrköping. Malmö ligger på 2a plats med en målskillnad på +35 och Hammarby ligger 3a med samma målskillnad, +34. Hammarby har däremot gjort 71 mål kontra Malmös 51 och skulle de två sluta på samma poäng med lika målskillnad hamnar alltså Hammarby före Malmö.

Vi ser därför att Djurgården skulle kunna förlora guldet vid en förlust i en av sina matcher samtidigt som Malmö eller Hammarby vinner båda sina matcher. Hamnar lagen på samma poäng avgör målskillnaden och i nuläget skulle Djurgården vid förlust ha sämst målskillnad trots sin senaste seger med 3-0.

Som ni kan se och säkert förstått är striden om guldet inte avgjord än, spänningen är med in i det sista och det är inte alla år vi har 3 olika lag med chans att vinna i sista omgången. Se till att inte missa matcherna och må bäste man vinna, lycka till!