Speltips Malmö – Sirius

Serieledande Malmö FF tar emot ett Sirius som gått över förväntan och ligger tia i tabellen. Trots att Sirius är starka med bland annat en tung bortaseger mot  IFK Norrköping efter uppehållet, är guldjagande MFF med rätta storfavorit. Malmö har inte förlorat en tävlingsmatch sedan bortaförlusten mot GIF Sundsvall den sjätte april. Sedan krysset i hemmapremiären mot BK Häcken har laget dessutom gått rent hemma på Stadion och vunnit samtliga matcher i sin borg.

Speltips Malmö FF – Sirius

Malmö FF vs Sirius

Oddsanalys

MFF har visserligen inte förlorat efter uppehållet men samtidigt har det “bara” blivit en seger på de tre senaste allsvenska matcherna. Visst kommer de oavgjorda resultaten mot tvåan AIK och trean Djurgården men Malmö har inte presterat under 90 minuter på bortaplan under årets allsvenska.
På Stadion har det dock sett oförskämt bra ut resultatmässigt sedan krysset mot BK Häcken i premiären. Idel segrar på de sju hemmamatcherna plus en klar 7-0-seger mot Ballymena i kvalet till Europa League. Eftersom Malmö spelar bortamatch på torsdagen i Nordirland och avancemanget redan är säkrat blir det ett reservbetonat Malmö som reser över Nordsjön. Tyske tränaren Uwe Rösler lär lufta en hel del spelare i returmötet.
Lagen möttes i april på Studenternas i en match MFF vann med 1-0. Målskytt den gången var Sören Rieks och dansken har visat fin form under säsongen med fyra mål och tre assist på tolv allsvenska matcher från sin Wingbackposition. Kan han hitta nätet igen under söndagen?
Vi tror att Malmö vinner och håller tätt, därav två målspel hos Betsson och Unibet. Sirius under 0,5 mål och att Malmö vinner och håller nollan är spelen vi väljer att lägga. Dessutom tror vi att MFF kommer att stänka in ett par baljor och även om “di blåe” inte briljerat i början av matcherna tror vi på mål i båda halvlekarna. Därför spelar vi att Malmö vinner båda halvlekarna till oddset 2,60 hos Unibet. För den som vill placera bet på målskytt kan vi hinta om Guillermo Molins som sett vass ut och gjort mål två matcher i rad.