Nordea Masters intar Göteborg

golfNordea Masters är ett av Sveriges största idrottsevenemang och är en golfturnering som årligen äger rum i landet. Varje år arrangeras golftävlingen på olika golfbanor runtom i landet och i år har turen återigen kommit till Göteborg. Det kommer bli en folkfest som lyfter hela staden till nya nivåer när denna turnering ska avgöras.

Även kallat Scandinavian Masters

Nordea Masters heter egentligen Scandinavian Masters men kallas ofta för Nordea Masters i sponsorsammanhang då tävlingen sponsras av just Nordea. Generellt så är tävlingen lika välkänd under båda namnen.

Nordea Masters är en golftävling på PGA European Tour och det är många stora spelare som varje år deltar. Första året som golfarrangemanget tog plats i Sverige var 1991 och vanligtvis hålls turneringen tidigt under sommaren, i maj eller juni månad. I år så är det dock dags för Nordea Masters först i augusti.

Nordea Masters år 2018

I sommar så kommer Nordea Masters att hållas på Hills Golf & Sports Club i Mölndal, beläget precis utanför Sveriges andra största stad. Sist tävlingen hölls i Göteborg va

r 1996 men nu är det alltså dags igen. Den 15:e augusti så drar det hela igång och pågår fram tills den 19:e samma månad.

Nordea Masters lockar spelare i världsklass och i år består spellistan med deltagare utav inte mindre än 156 namn. År 2017 så lockade tävlingen hela 86 100 åskådare som var ditresta från såväl Sverige som Norden och även i år förväntas Nordea Masters att dra en storpublik. Som besökare kan man ta del av en mängd olika paket och entrébiljetter beroende på vilken eller vilka dagar som man önskar besöka denna spännande golfturnering och folkfest.

Världsspelare slår 18 hål

Nordea Masters struktur består av att spelarna först spelar två rundor om 18 hål. Därefter kortas tävlingen ner till endast 65 spelare och dessa spelar ytterligare två rundor innan det avgörs vem som står som slutgiltig vinnare.

Onsdagen den 15:e augusti är det dags för Nordea Masters Official Pro-Am, med start både på förmiddagen kl 07:30 och på eftermiddagen kl 13:00.På torsdagen den 16:e augusti så öppnar banan 07:00 och första starten är 07:30 på morgonen. Samma sker på fredagen de 17:e och lördagen den 18:e.Söndagen den 19:e är den sista dagen på turneringen och därmed finaldagen. Första starten sker 7:30 och prisutdelningen sker på eftermiddagen kl 17:00.

Under alla dagarna så kommer det ske massa roliga aktiviteter för besökarna, såväl för barn som för vuxna. Dessutom kommer det att vara After-golf med musik och underhållning. Missa heller inte de spännande intervjuer som sker dagligen vid 12:00 då tävlingens spelare intervjuas.

 

En folkfest för alla

Nordea Masters bjuder helt enkelt på en stor folkfest som innehåller något för alla. Oavsett om man är en hängiven golffantast eller om man bara vill utforska sporten och ta del av den gemytliga stämningen som omringar banan så bör man absolut besöka Nordea Masters minst en dag under turneringen.

Missa inte chansen att se när bland annat den 27-årige svensken Alexander Björk slåss om en finalplats.