Referat av Wilder vs Fury 2

Den 22:a januari 2020 möttes de två tungviktsboxarna för en andra gång i ringen! I det första mötet i december 2018 blev det oavgjort. Därför titulerades denna match ”Unfinished Business”. Nu några dagar efter matchen kan man verkligen fortfarande kalla det hela för Unfinshed Business. Åtminstone för en av slagskämparna. Läs vidare för att at reda på allting du behöver veta om matchen som ägde rum i presigefyllda MGM i Las Vegas.

Bäst spelbolag med odds på fighting

LeoVegas är vårt favoritspelbolag när det kommer till spel på fightingsport. De levererar alltid grymma odds med schyssta villkor till alla event. Klicka här eller på bilden nedan för att komma till Leo!

Vem vann matchen mellan Wilder & Fury?

Tyson Fury vann matchen mot Deontay Wilder som hölls på MGM den 22:a januari. Vinsten kom efter att han slagit sin motståndre balanslös flera gånger och domaren tvingades avsluta matchen på grund av Wilders oförmåga att fortsätta slåss redan i den sjunde ronden.

Hur såg slagskämparnas form ut innan matchen?

Bägge boxarna var i sin kanske inte bästa form, men helt klart största form inför matchen. Wilder vägde in på 105 kg medan Fury vägde in på läskiga 124 kg. Fury har sagt innan matchen att han lagt på sig dessa extrakilon för att få mer styrka i slagen och kunna vinna på KO enklare. Detta klarade han inte, men fick ändå med sig än TKO. Hade vi gått vidare mot rond 12 så hade bjässen säkerligen kunnat få in en knockout.

Blir det ett tredje möte?

Spekulationerna går vilt om att det ska kunna bli ett tredje möte mellan fighterserna. I och med att Wilder inte kände att hans coach skulle ha slängt in handduken så finns det helt klart rum för rematch. Wilder tycker inte att Fury förtjänar vinsten, vilket förstås är förståeligt. Vi skulle tycka att det var väldigt kul att se de både drabanterna uppe i ringen ännu en gång. Förstås går det inte att veta så här nära inpå matchen om det blir ett tredje möte mellan Tyson Fury och Deontay Wilder, hela boxningsvärlden väntar helt enkelt på ett svar om detta.

Sammanfattning Wilder VS Fury

Allt som allt får man helt klart säga att det var en bra fajt att titta på. Fury dominerade centern med sin jab i första ronden, medan han aktade sig för Wilders snabba swings. Vi tycker förstås att Fury som gick vinnande gjorde det tack vare hårt arbete under många år och därav att han förtjänade detta bälte. Det var två titaner som slogs årets fajt förra helgen. Att Fury fick in i ringen med nästan 20 kilo mer vikt än Wilder tror vi helt klart gjorde att han gick vinnande ur fajten. Tekniskt sett såg bägge fighters väldigt bra ut. Vi hoppas verkligen att vi får se dessa slagskämpar göra upp ännu en gång under 2021 och kommer förstås täcka det också i sådana fall!