Speltips med odds inför Sverige – Färöarna 5/9

Efter klar förlust mot Spanien med 3-0 senast gäller det för Sverige att studsa tillbaka komma landslagssamling. Det blir en resa till Färöarna innan Norge väntar på hemmaplan. Inför matcherna är det som vanligt frågetecken i den svenska truppen men detta brukar inte röra Janne Andersson något särskilt. Sex poäng är ett måste för Sverige i jakten på EM och framförallt gäller det hålla fokus borta på en svårspelad plan. Sverige ska vara glada att de har bortamatchen i september och inte november, då det är starka vindar på de härdade öarna.

2014 senaste mötet mot Färöarna

Sverige mötte Färöarna i kvalet till VM 2014 och då blev det segrar båda gångerna. Bortamötet bjöd dock på dramatik när Sverige hamnade i början på andra halvlek efter mål av Baldvinsson. Sverige kunde dock vända och vinna matchen efter mål av Alexander Kacaniklic och Zlatan Ibrahimovic. Ingen av de båda spelarna finns med i truppen den här gången. Det gör däremot Kacaniklic klubbkamrat Muamer Tankovic som leder den allsvenska skytteligan och har haft en strålande säsong i Hammarby. En av faktorerna utöver den goda formen sägs ha varit att Tankovic är van vid att spela på plast som ju är underlaget i Torshavn och på Tele2 Arena där Tankovic spelar till vardags.

Speltips Färöarna vs Sverige i EM-kvalet med högsta odds

* Trots brist på speltid, skador och andra orosmoment fixar Sveriges landslag det här galant mot ett svagt motstånd. Vi tror att Sverige vinner båda halvlekarna och spelar 2/2 Halvtid/Fulltid hos Betfair till oddset 1,67.

* Markus Berg är många saker men en notorisk målskytt i landslaget är han definitivt inte. Han har jämförts med ett träd i sin nya klubb och har gjort 1 mål i landslaget de senaste 2 åren. Vi spelar att Markus Berg inte gör mål till oddset 1,72 hos Unibet. 

* Sverige må ha fått slita till sig segern i senaste bortamötet men nu ska det inte vara några problem att få fart på målskyttet. Sverige har offensiva hot även om Berg startar och vi tror det kan bli en del mål för svenskarna. Därför spelar vi över 2,5 mål av bortalaget till oddset 2,20 hos Betsson.

* Alexander Isak var ett VAR-beslut från att få sitt första mål i Real Sociedad. Nu tror vi han får göra mål på ett inhopp. Därför spelar vi Isak som målskytt till oddset 2,12 hos Unibet.

Oddsanalys Färöarna vs Sverige

Sverige har just nu EM-biljetten i sin hand på grund av inbördes möte men det krävs sex poäng mot Färöarna och Norge om svenskarna ska kunna koppla ett litet grepp om andraplatsen och därmed en plats till EM-slutspelet nästa sommar. Rumänien ligger på sju poäng, precis som Sverige, medan Norge är två poäng bakom. Eftersom Rumänien möter Spanien denna samlingen får vi hoppas på spansk seger samtidigt som Sverige går rent kommande två matcher. Då skulle Sverige ha tre poäng till godo på Rumänien och fem på Norge. Ett scenario som vore optimalt.

Mot Färöarna ska Sverige inte ha några problem trots alla problem det varit med skador och utfrysningar. Roma vill inte ha kvar Robin Olsen och lånade ut honom till Cagliari. Andreas Granqvist må ha varit landsfader och “granen” förra sommaren men sedan återkomsten till HeIF har det barrats rejält kring landslagskaptenen i ett krisande Helsingborg. För landslagets skull får vi hoppas att han kan lägga det bakom sig och återigen vara den viktiga ledaren han varit för Sverige under Janne Andersson.

Klasskillnaden är så stor mellan lagen att Sverige inte ska kunna förlora detta. Det vore ett rejält fiasko och oerhört slarvigt i jakten på EM-biljetten. Sex poäng denna samlingen ger ett utmärkt utgångsläge och vi tror Sverige är tillräckligt överlägsna för att vinna båda halvlekarna och vänder oss till Betfair för detta bet.

Tyvärr tror vi inte Markus Berg kommer att göra något av målen i den förväntade segern. Den 7 oktober 2017, nästan två år sedan kommande match mot Färöarna, stänkte Marcus Berg in fyra mål. Sedan dess har Sverige spelat träningsmatcher till VM, ett VM-slutspel, Nations League, ytterligare träningsmatcher och fyra EM-kvalmatcher. Marcus Bergs målfacit som ordinarie anfallare under denna period är 1 mål. Efter ett utlandsäventyr i Mellanöstern är han nu i Krasnodar där han inte direkt fått någon drömstart. Mållös, kritiserad och jämförd med ett träd av fansen. Vi tror att han tyvärr återigen får gå mållös av planen och spelar Marcus Berg att inte göra mål till oddset 1,72 hos Unibet.

Däremot kan Alexander Isak hitta nätet. Han har visserligen inte gjort mål ännu i sin nya klubb Real Sociedad men gjorde mål senast även om det blev bortdömt för VAR. Den svenske talangen gjorde mål när han blev inbytt mot Malta redan efter 13 minuter och nu väntar ännu svagare motstånd. Därför spelar vi Alexander Isak som målskytt och får bra odds hos Unibet som erbjuder 2,12.

Isak, Quaison, Forsberg! Sverige har en offensiv som kan producera mål. Vi tror att man lyckas göra en del mot Färöarna som läckt som såll under detta EM-kval. Därför kör vi också ett bet på att Sverige gör över 2,5 mål till bra odds hos Betsson.