Speltips SHL-helgen

HV71 vs Växjö Lakers

Två lag i bra form ställs mot varandra på Kinnarps Arena i Jönköping. Hemmalaget har tre raka segrar och 15 mål framåt på de dessa matcher. Senaste hemmamatchen mot Färjestad innebar seger med hela 8-4. För Växjö Lakers är livet en ständig kamp om sista slutspelsplatsen. 
Speltips: HV71 vinner hemma mot Lakers till oddset 2,15 hos Bet365.

Leksands vs Frölunda HC

Jumbon Leksand mot regerande mästaren Frölunda ska bra kunna sluta på ett sätt. Senaste interna mötet vann Frölunda med 7-1 vilket var sjätte segern i rad mot Leksand, träningsmatcher inkluderat. Efter förlusten mot Djurgården senast vill Frölunda studsa tillbaka och vi tror de vinner matchen mot svagaste laget i serien.
Speltips: Frölunda vinner borta mot Leksand till oddset 1,72 hos Betsson.

Malmö Redhawks vs Luleå HF

Malmö har två raka segrar på hemmaplan och 9-1 i målskillnad. Nu är det visserligen serieledaren Luleå som kommer på besök och är favoriter. Men norrlänningarna har förlorat två av sina tre senaste bortamatcher och MIF verkar ha hittat formtoppen lagom till matchen. Vi tror att skåningarna kan skrälla.
Speltips: Malmö vinner hemma mot Luleå till oddset 3,15 hos Bethard.

Färjestad vs Örebro

Helgens hetaste möte går mellan tvåan och trean i tabellen. Färjestad har fördel av hemmaplan vilket vi tror fäller avgörandet. Båda lagen har en svag form för att ligga där de ligger i tabellen. Färjestad har en seger på sex senaste och Örebro har en vinst på fyra raka matcher. 
Speltips: Färjestad vinner till oddset 2,05 hos Bet365.

Rögle vs IK Oskarshamn

Rögles smekmånad är över men med tanke på vilket motstånd som kommer på besök ska det här gå vägen. Tvåa raka förluster med 1-9 i målskillnad för Ängelholmsklubben är ingenting mot Oskarhamn som tagit färst segrar av samtliga lag i SHL den här säsongen tillsammans med Linköping och Leksand.

Speltips: Rögle vinner hemma mot nästjumbon Oskarshamn till oddset 1,50 hos ComeOn.

Skellefteå AIK vs Linköpings HC

Linköping ligger trea från slutet i tabellen men har vaknat till liv de tre senaste matcherna. Totalt 10 mål framåt och 2 insläppta bakåt mot Färjestad, Rögle och HV71 imponerar. Skellefteå må ligga före i tabellen, och ha fördel av hemmaplan, men laget har fyra raka förluster och den horribla målskillnaden 5-15. Vi tror Linköping skrällar till sig segern.

Speltips: Linköping vinner borta mot Skellefteå AIK till oddset 3,80 hos Bet365.

Brynäs vs Djurgårdens IF

Gävle vs Stockholm när ett ständigt krisande Brynäs tar emot Djurgårdens IF på Gavlerinken. Spelbolagen tror på en jämn match men vi tror Djurgården som har 16 fler inspelade poäng, ligger sex placeringar före och har fem raka segrar, vinner matchen mot ett formsvagt Brynäs med en vinst på de fyra senaste matcherna.
Speltips: Djurgården vinner borta mot Brynäs till oddset 2,65 hos Betsson.