Inför allsvenskan 2018: Upptaktsträffen avklarad

Igår var det dags att smygstarta den allsvenska säsongen med den årliga upptaktsträffen. Media, spelare och tränare samlades alla på Arlanda och diskuterade och gav sina farhågor om hur den allsvenska säsongen kommer att utspela sig på olika sätt.

sverigekronan logo

Alla de 16 lag som deltar i årets allsvenska hade representanter både i form av huvudtränare, men också spelare från de olika lagen. Alla de ackrediterade journalisterna kunde gå runt och ta för sig av det uppdukade smörgåsbordet och ställa sina frågor med en avslappnad stil. Det var med andra ord lite mysstämning när det var dags för tränarna och media att redovisa sina guld- och tabelltips.

Allsvenskan behåller sitt namn

En annan redovisning var på sin plats när transportföretaget DHL presenterades som officiell partner till både allsvenskan och superettan denna afton. Ryktena om namnbyte på allsvenskan florerade flitigt ända sedan Svensk Elitfotboll förra veckan sålde just allsvenskans namnrättigheter till DHL. Det var många som var oroliga att fotbollen skulle följa ishockeyns fotspår och få ett mer internationellt gångbart namn. Men Mats Enquist, generalsekreterare på Sef, var på plats och kunde dementera dessa rykten igår. Den enda ändringen som sker är att allsvenskan får en ny slogan: ”Allsvenskan – Delivered by DHL” lyder denna.

– Byter namn gör vi inte. Vi låter Allsvenskan heta Allsvenskan även i fortsättningen. Vi är en stolt liga med lång tradition som byggts upp under alla år. Så det ska nog väldigt mycket till innan vi byter namn. Däremot behöver vi partners, och idag presenterar vi en ny ligapartner, sa Mats Enquist på upptaktsträffen.

Malmö FF stora favoriter även i år

Men huvudanledningen till att alla samlades på Arlanda igår var som sagt för att alla huvudtränare och journalister skulle få redovisa sina guldtips och hur de tror att den allsvenska tabellen kommer att se ut när alla omgångar är spelade i höst. Dessvärre bjöds det inte på några direkta överraskningar, utan det var ganska väntade tips som presenterades. Malmö FF fick återigen ta på sig favoritskapet då inte mindre än åtta tränare tror att de himmelsblå klarar av att försvara sin titel från förra säsongen. Sex stycken tror att AIK kan knipa guldet, medans endast två stycken tror att Östersund kommer att lyfta SM-bucklan. Östersund får alltså än en gång stå som underdogs trots deras imponerande insatser i Europa League. Detta är nog inget de klagar över något nämnvärt – snarare tvärtom. Det blir dock inget europaäventyr för jämtlänningarna denna säsong, då de blev utslagna i semin mot Malmö.

Istället är det Djurgården och nyss nämnda Malmö som slåss om vilka som ska få ge sig ut i Europa. Den 10 maj är det dags för final i svenska cupen och igår stod det även klart att det blir Djurgården som får ha hemmaplansfördel i densamma.

Som vi nämnde tidigare fick också journalisterna avge sina tips angående vilka de tror tar hem SM-guldet och hur de tror att tabellen slutar. Inte heller här bjöds det på några kioskvältare, utan Malmö tippas som etta, AIK tvåa och Östersund tippas på en tredje plats. I botten tror media att GIF Sundsvall och Trelleborgs FF åker ur direkt, medans Brommapojkarna tippas att få kvala sig kvar. Medias tippade sluttabell finner du här nedanför:

 1. Malmö
 2. AIK
 3. Östersund
 4. Djurgården
 5. Häcken
 6. Elfsborg
 7. Norrköping
 8. Göteborg
 9. Hammarby
 10. Örebro
 11. Kalmar
 12. Sirius
 13. Dalkurd
 14. Brommapojkarna
 15. Trelleborg
 16. Sundsvall

Hämta bonus hos Sverigekronan här

Den första omgången av årets allsvenska kommer att dra igång med matcher den 1:a och 2:a april och spelschemat hittar du nedan:

Omgång 1

1 april 15.00 Hammarby – IK Sirius

1 april 15.00 BK Häcken – Kalmar FF

1 april 17.30 Östersund – Djurgården

1 april 17.30 Trelleborgs FF – IFK Göteborg

2 april 15.00 IFK Norrköping – BP

2 april 15.00 AIK – Dalkurd

2 april 17.30 GIF Sundsvall – Örebro SK

2 april 17.30 IF Elfsborg – Malmö FF

Skulle du själv vilja tippa på allsvenskan? I så fall kan vi rekommendera att du går in och besöker Sverigekronan. Där hittar du grymma odds på ett brett utbud av olika sporter och du som är ny spelare på sajten får ta emot en fin välkomstbonus när du reggar dig.

Tagged with: