Förutsättningarna inför Barcelona – Sevilla

Barcelona vs Sevilla

Stormöte väntar på Camp Nou mellan FC Barcelona och Sevilla FC. Och det är en match som båda lagen måste vinna. Barca ligger i skrivande stund två poäng efter Real Madrid i ligan med en match mer spelad. Sevilla ligger på en fjärdeplats i tabellen och har häng på direktplatsen till Champions League.

Efter den historiska vändningen mot PSG i Champions League var det många som trodde att Barcelona bara skulle fortsätta ånga på. Så blev inte fallet då man i matchen efter förlorade mot Deportivo på bortaplan. Efter det har det dock gått bättre och nu har man tre raka segrar. I kvällens match har Luis Enrique i princip hela truppen tillgänglig, det är bara Aleix Vidal, Arda Turan och Rafinha som saknas.

Kvällens tränarmöte blir extra intressant med tanke på att Jorge Sampaoli (Sevillas tränare) ryktas vara en tänkbar ersättare till Luis Enrique som slutar i Barca efter säsongen. Kan det störa uppladdningen inför matchen?

Efter att ha gått oerhört starkt i ligan har Sevilla nu tre oavgjorda matcher i rad, så vad gäller formen finns det ett litet frågetecken. I matchtruppen saknas Luciano Vietto, Adil Rami, Carlos Fernandez och Benoit Tremoulinas på grund av skador.

Barcelona går givetvis in i matchen som storfavoriter, och ser man till statistiken mellan lagen blir det än tydligare. På de senaste fem matcherna har nämligen Barca vunnit samtliga. Men Sevilla är långt ifrån ofarliga, de har några riktigt bra offensiva spelare som exempelvis Nzonzi, Saraiba, Jovetic, Ben Yedder och Vitolo.

Vi kan räkna med en öppen match där båda lagen måste gå framåt. De bästa spelen på matchen hittar du hos 888sport!

888sport

Tagged with:

Leave a Comment