MFF:s jakt på succé fortsätter

Mesta mästarna Malmö FF befinner sig just nu i Florida för att ladda upp inför säsongen 2018. Tränare Magnus Pehrsson har gått ut med tydliga mål inför säsongen: Cupguld, SM-guld och gruppspel i Champions League. Kaxiga mål kan tyckas men så är det också Malmö FF vi talar om!

MFF tifo bäst

Sportchefen Daniel Andersson har haft det svettigt när i princip halva startelvan lämnade som Bosman. Men ”Danne”, som har hyfsade meriter som sportchef, har värvat in ersättare för varenda en och det är inga svaga namn som ersatt profilerna Jo-Inge Berget, Anton Tinnerholm, Eikrem, Rakip och Anders Christiansen.

Tunga namn in till MFF

Ytterbackarna Erik Larsson och Egson Binaku har handplockats från Sundsvall respektive BK Häcken medan Norrköpings gamla guldhjälte Traustasson även han har joinat ”Di Blåe”. Från rivalen IFK Göteborg plockade man änglarnas bästa spelare i form av Sören Rieks utan att betala en enda krona. Något som fått Göteborgsfansen att gå i taket. En annan toppkonkurrent man värvat från är Östersund som släppte mittfältaren Bachirou som imponerat stor i träningsmatcherna under försäsongen med sin fina bollbehandling och ständiga rörelse. Samarbetet med Oscar Lewicki som förlängde har fungerat över förväntan och det ska bli spännande att se den nya mittmitt-konstelationen i avsaknaden av Allsvenskans bäste spelare 2017, Anders Christiansen.

MFF valde även att plocka upp en hel drös med lärlingar i hopp om att visionen ”1-2 nya spelare i A-truppen från de egna leden varje år” ska skörda ytterligare framgång. Med en av Sveriges absolut bästa akademier är det inte konstigt att man fortsätter släppa fram de unga spelarna. Sen återstår det för tränare Magnus Pehrsson att ge spelarna förtroende. Viss kritik möttes han av förra säsongen när Svanberg inte ansågs få den speltid han förtjänade eller behövde för att kunna ta nästa steg i sitt genombrott.

Hämta Bonus

Malmö inleder svenska cupen med att möta Dalkurd på Malmö IP den 18/2. Ett Dalkurd som gör sin första säsong i Allsvenskan någonsin. Därefter går resan norrut till Gävle som faktiskt har en MFF:are i laget. Den talangfulle ytterbacken Anton Krailj gjorde succé förra säsongen när han spelade Wingback för norrlandsklubben. Gefle IF ville ha kvar honom ytterligare en säsong och för några veckor sedan blev det klart att malmöpågen gör ytterligare en säsong i bockens stad.

MFF avslutar sedan gruppspelet med att ta emot IF Brommapojkarna som även de spelar allsvensk fotboll 2018 efter att klättrat från Division 1 till Allsvenskan på två säsonger. Går Malmö vidare från gruppen väntar kvartsfinal innan Allsvenskan drar igång den 2 april med en tuff bortamatch mot Elfsborg. Därefter kommer AIK på besök till Stadion innan det återigen bär av norrut för möte med Gif Sundsvall följt av Djurgårdens. En tuff inledning för dubbla regerande mästarna.

Oddsa hos Bethard

Vill du spela på Malmös blivande SM-guld eller bara gillar sport och betting generellt? Då ska du ta ett besök hos Bethard. Spelbolaget har sina medlemmar som är oerhört lojala då de alltid blir behandlade på bästa sätt hos Bethard. Arbetsplatsen är nominerad till ”Bästa Arbetsplats” på en stor Igaming-gala och framgångssagan verkar inte ha något slut! Besök Bethard om du vill ha en fet spelupplevelse!

bethard-cl-tips

Leave a Comment