Ska Liverpool befästa Champions League-platsen?

Capture

För Liverpool väntar ett viktigt möte med tolfteplacerade Burnley hemma på Anfield. Hemmalaget har stått för en säsong med blandade insatser, men nu senast stod man dock för en mycket imponerande seger mot Arsenal. Ena dagen vinner man mot topplag som Arsenal och Tottenham, andra dagen förlorar man mot bottenlag som Swansea. Det är till stora delar så säsongen har sett ut för Liverpool. Därför blir det svårt att sia om utgången i dagens match, men spelar man på den nivån man kan ska såklart inte Burnley vara några bekymmer.

Liverpool går in som skyhöga favoriter

Motståndarna Burnley har gjort en ganska stark säsong sett till förutsättningarna. Nu ligger de på en stabil mittenplacering med god marginal ner till nedflyttning. Formen är dock väldigt svag och nu senast åkte man, likt Liverpool, på en förlust mot Swansea.

Liverpool kliver in i dagens möte med några jobbiga skador. Bortsett från Danny Ings som är långtidsskadad saknas även Daniel Sturridge, Marko Grujic och eventuellt lagkaptenen Jordan Henderson. Den sistnämnde har varit borta ett tag nu på grund av en fotskada, och det är högst oklart om han kommer kunna medverka i dagens match. Frågan är dock om det gör så mycket för Liverpool? I Lagkaptenens frånvaro har Emre Can klivit in och skött det galant tillsammans med Wijnaldum.

Bortalaget kommer till spel utan några viktiga kuggar. Joey Barton missar med all säkerhet matchen på grund av en överansträngning i baksida lår. Johann Gudmundsson, Dean Marney och Kevin Long är definitivt borta också. Dessutom är målvakten Tom Heaton borta, vilket är ett rejält avbräck sett till hur bra han har varit. Den stora profilvärvningen inför säsongen, Steven Defour, är också tveksam till spel.

Som upplagt för en enkel hemmaseger med andra ord? Ja, det mesta tyder på det. Men att det blir målrikt känns dock som ett säkrare kort. Över 2.5 mål till 1.52 i odds hos Mobilbet kan därför vara ett bra bet.

Spela på matchen hos Mobilbet

Tagged with:

Leave a Comment