Zlatan går med i Bethard!

Det händer grejer på Malta. Erik Skarp, VD och grundare av Bethard, har rott i hamn det tyngsta nyförvärvet genom tiderna inom spelbranschen. Det är svensk fotbolls bäste spelare genom tiderna Zlatan Ibrahimovic som ansluter till det svenska spelbolaget.

Bethard No background

“Världens största vinnare”

”Winners dare more” är det spelbolaget Bethard förknippas med. Tidigare har det varit skådespelaren Dragomir Mrsic som har varit ansiktet utåt och representant för det stenhårda Bethard, och nu står det klart att han får en ny, ännu hårdare partner i form av Zlatan Ibrahimovic. Ryktena angående Ibrahimovic har florerat en tid, både på och utanför fotbollsplanen.

När det förra veckan stod klart att den 36-årige svenska anfallaren brutit sitt kontrakt med Manchester United, var det många som redan hade listat ut var flyttlasset skulle gå för Ibrahimovic. Zlatan har själv kommit med hintar under de senaste åren om att han mycket väl kunnat tänka sig att flyga över Atlanten för att erövra även det stora landet i väst och nu är alltså tiden inne. I fredags blev Zlatan Ibrahimovic presenterad av Los Angeles Galaxy, till vardags hemmahörande i MLS, bara dagen efter att det blev officiellt att han och Manchester United hade brutit kontraktet i förtid.

Men även utanför fotbollsplanen händer det alltså saker för svensken. Erik Skarp, VD och grundare av det svenska bettingbolaget Bethard, kan i en exklusiv intervju med Betting.se även bekräfta att Ibrahimovic skrivit på för just Bethard. I denna berättar Skarp bland annat om hur Bethard ville göra något annorlunda med sitt varumärke och varför valet föll på just Zlatan.

– I vår bransch finns det massvis med ambassadörer vilket skapar förvirring om vilken person som är kopplat till vilket varumärke. Vi ville inte göra samma resa utan snarare koppla samman den bästa personen med Bethard. Det fanns bara en som vi ansåg vara världens största vinnare och som samtidigt delar berättelsen och den resan som vi ser framför oss. En som vågar ta utmaningen på riktigt och det var Zlatan, säger Erik.

Blir delägare

Det första mötet mellan Erik Skarp och Zlatan Ibrahimovic utspelade sig i Manchester. Erik har som många andra svenskar följt Zlatans enastående karriär noga under en lång tid och är dessutom en stor supporter till Malmö FF, klubben där allt började för Zlatan. Mötet, som sträckte sig över fem timmar, var inte bara prat om affärer. De båda hade en lång och öppen diskussion om livet i allmänhet och hur livet är som utlandssvensk. Det var en nöjd Erik Skarp som lämnade mötet som alltså blev en början på ett unikt samarbete.

– Det var känslomässigt för mig som har följt Zlatan under snart 20 års tid. På något sätt kände jag redan innan mötet att jag hade en relation med honom, just för att man sett honom så pass mycket. När jag satt i rummet och dörren öppnades och Zlatan står en meter ifrån, då är det något som sköljer över mig. Det är en mäktig känsla som är svår att sätta ord på, här träffas vi och ska försöka skapa ett samarbete, beskriver Erik känslofyllt det första mötet med Ibrahimovic.

Erik Skarp är dessutom tydlig med att Zlatan inte bara kommer att finnas med som ambassadör och ansikte utåt, utan Zlatan har dessutom gått med som delägare i företaget.

– Zlatan är en delägare vilket förhoppningsvis varar för alltid, under förutsättning att vi gör något bra tillsammans. Han är ingen posterboy utan han kommer att vara med oss och utveckla bolaget och framförallt varumärket till att bli något som folk ska tycka om och vilja associeras med.

 

Vill du läsa hela intervjun med Bethards VD och grundare Erik Skarp är det bara att klicka dig vidare in på Betting.se, där du finner intervjun i sin helhet.

Tagged with:

Leave a Comment